Kennisevent ‘Bouwen aan plekken met identiteit’

Utrecht Community bestaat uit meer dan 25 organisaties die allemaal bijdragen aan geïntegreerde duurzaamheid vanuit hun eigen discipline. In deze blogpost deelt een van de communityleden van UCo zijn kennis en ideeën over een specifiek onderwerp.

Geschreven door: The Missing Link 

Op donderdag 14 maart 2019 organiseerde The Missing Link, samen met de Reinwardt Academie, het ministerie van OCW en het Nationaal Restauratiefonds, het kennisevent ‘Bouwen aan plekken met identiteit’. Dat erfgoed belangrijk is in de leefomgeving en sociaal-maatschappelijk kan verbinden, is onlangs door het kabinet onderstreept in de beleidsbrief Erfgoed Telt uit september 2018.  Het thema van de dag was hoe je erfgoed en identiteit kunt inzetten bij gebiedsontwikkeling om gezamenlijk betekenisvolle plekken te creëren.  De ruim 120 aanwezigen in de voormalige wagenwerkplaats van Utrecht Community (UCo) vormden een  bijzondere mix van mensen, professionals op het snijvlak van erfgoed en ruimte – overheid, markt en educatie. Cultuursocioloog Michiel Schwarz opent het programma met zijn keynote speech over Straatwaarden. Hij spreekt van een veranderend speelveld, een cultuuromslag, waarbij mensen gezamenlijk een sociaal-duurzame stad maken met gebruik van erfgoed op openbare plekken. Er is een beweging gaande waarin erfgoed (idealiter) beter verbonden raakt met de waarden van lokale groepen bewoners en andere spelers.

Zie ook de video en een uitgebreider verslag van de dag op: https://the-missinglink.nl/kennisevent-bouwen-aan-plekken-met-identiteit-geslaagd-unieke-mix-van-deelnemers/

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *