De community bestaat uit bekwame en ondernemende professionals die een samen katalysator voor integrale duurzaamheid zijn. Zo maken we betekenisvolle impact. Maak kennis met de communityleden van UCo.

abcnova

abc_nova_900x600
logo_abcnova-maatschappelijk_zwart

Wij zijn abcnova! Project- en procesmanagers werkzaam in heel het land. Wij houden ons bezig met ruimtelijke en vastgoedprojecten voor zowel publieke als private partijen. Eén van onze projecten kun je vanuit ons nieuwe kantoor zien, het Stadskantoor Utrecht hebben wij mede mogen realiseren.

Regelmatig krijgen we als adviseurs de vraag om ‘duurzaamheid’ in een project te verwerken. Zo komen we vaak tot mooie maatregelen om duurzaam te produceren, een duurzaam gebouw te ontwikkelen of een duurzaam concept te bedenken. Elk project is anders en vraagt een unieke kijk op een breed begrip zoals duurzaamheid.

Sinds begin juli zitten wij met ons team van circa zestien mensen in UCo. We genieten met volle teugen van het community-gevoel en leren jullie graag beter kennen!

Aesthenergy

foto-aestenergy
logo-aesthenergy

Aesthenergy heeft de ambitie om koplopers in de energietransitie te ondersteunen en gezamenlijk Nederland mooier en duurzamer te maken. Dit doen we door esthetisch-mooie, duurzame energie oplossingen te verzamelen en te vermarkten.

Kijk op onze website voor producten om woningen en kantoren aardgasvrij te maken en voor mooie eye catchers die een groen imago uitdragen. Ken je nog andere esthetisch-mooie producten om mensen te verleiden mee te doen met energietransitie? Dan horen we het graag!

Doe mee en kom eens langs om het community-gevoel van UCo te ervaren in onze monumentale treinloods in het hart van Nederland!

BLAUW People driven architecture

blauw_900x600
blauw_2logo-mail

BLAUW is het architectenbureau van Carin ter Beek en Roel Lichtenberg. Plezier in ons werk en een goed gevoel voor realisme brengen ons samen. Ons bureau richt zich op verschillende opdrachten; van landschappelijke inpassingen en stedenbouwkundige studies tot particuliere woningen en interieur opgaven. De relatie tussen gebouw, context en gebruiker bepaalt de discussie over kwaliteit. Kwaliteit in relatie tussen landschap en architectuur, maar ook de kwaliteit in relatie tussen de beleving en het gebruik.

BLIX Consultancy BV

20171206_blix_team
blix-icon-1_400x400

BLIX Consultancy is een onafhankelijk adviesbureau, opgericht in 2009. BLIX helpt zon- en windenergieprojecten op land of water realiseren. Het is onze missie om de energietransitie te versnellen. Dit doen we door samen met enthousiaste en excellente teams projecten te optimaliseren met diensten als inkoop- en verkoopbegeleiding, interim management, ontwikkeling, contractering, bouw-, omgeving- en projectmanagement, strategisch en financieel advies.

Bij UCo vinden we een inspirerende werkomgeving met groene collega bedrijven, waar energieneutraal werken de norm is. Dichtbij het centraal station, reizen wij meestal met de trein. Overige CO2 uitstoot compenseren we met de aankoop van CO2 credits.

Brandarchitect

businessfaces_mark_23
brandarchitect

Wij zijn Brandarchitect, een marketingbureau dat betekenisvolle merken bouwt en gewenste klanten activeert. Wij helpen merken en organisaties met een duurzame merkpositionering en het creëren van betekenisvolle relaties tussen producten, service en mensen. Elk merk dat wil groeien, zichzelf opnieuw wil uitvinden en meer betekenis wil geven helpen wij graag door middel van onze diensten: merk strategie & activatie. Kijk op onze website voor meer informatie en een overzicht van al onze diensten en user-cases.

Butterfly Factory

bf

Butterfly Factory is een uniek coachatelier voor kinderen en volwassenen waar verschillende professionals aan verbonden zijn. Samen hebben wij één doel: mensen -jong en oud, gezond en ziek, onzeker en moedig- de ruimte bieden om te groeien. Die ruimte bieden wij door met jou én met elkaar te werken aan een voor jou belangrijk thema of ontwikkelvraagstuk. We ontwerpen een individueel en op maat gemaakt traject speciaal voor jóu. Je doorloopt onder begeleiding van hoofdcoach Ruth Slob jouw individuele traject, waarbij je ook kan werken met een ademcoach, een danstherapeut, een massagetherapeut, een life coach, een paardencoach, natuur-geassisteerde-coach en/of een illustrator.

Carin Nijenhuis Communicatie

carin-2
carin-nijenhuis

Als freelance allround communicatiespecialist help ik organisaties bij het overbrengen van de juiste boodschap, via de juiste middelen op het juiste moment. Ik geloof in een duurzame, klimaatbestendige wereld en goede communicatie speelt hierbij een cruciale rol. Je kunt mij onder andere vragen voor communicatieadvies, het schrijven of redigeren van teksten, de ontwikkeling van on- en offline communicatiematerialen, websitebeheer en het organiseren & communiceren van evenementen. Mijn werkwijze is pragmatisch, gestructureerd en resultaatgericht. Ik maak een idee graag snel concreet, en ga aan de slag. Zoek jij iemand om jouw communicatieproject in goede banen kan leiden? Let’s get in touch!

Circular Landscapes

circulare-landscapes
circular_landscapes_logo_kleur

Al meer dan 25 jaar werk ik, landschapsarchitect Pieter Veen, aan de inrichting van het landelijk en stedelijk gebied. Sinds 2015 richt ik mij met Circular Landscapes helemaal op de circulaire economie. Deze biedt immers enorme uitdagingen én kansen voor het landschap. En ze kan mensen opnieuw verbinden met hun omgeving. Ik help ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden om (samen) duurzame plannen te maken en deze ook tot uitvoering te brengen. De verduurzaming van onze voedselvoorziening heeft daarbij mijn bijzondere interesse, van stadslandbouw tot regionale voedselstrategie.

Cobala

image001
cobala-logo

De innovatieve aanpak van COBALA realiseert economische groei van ondernemingen bij een krapper wordende arbeidsmarkt.

COBALA begeleidt mensen in werk naar een goede gezondheid waardoor zij met veerkracht en wendbaar aan het werk kunnen blijven. Door een op de natuur gebaseerde “personalised and integrative” aanpak bereiken wij zowel preventief als bij herstel uitstekende resultaten. Mensen met verzuim begeleiden wij naar re-integratie in eigen werk. In de huidige krimpende arbeidsmarkt en een noodzakelijke flexibiliteit in kennis en ervaring met grotere kans op verzuim door de toename van chronische ziekten is dit voor werkgevers een waardevolle impact. Onze werkwijze draagt positief bij aan een beter milieu.

“Empowering people and ensuring inclusiveness and equality”

Except Integrated Sustainability

except_900x600
except

Except Integrated Sustainability begeleidt bedrijven, steden, projecten en overheden op het pad naar vooruitstrevende verduurzaming. Samen werken we aan pionierende strategieën, innovaties, ontwerp en actieplannen. Ons doel? Een bloeiende toekomst voor mensen, de omgeving, investeringen, met als resultaat meerwaarde voor iedereen voor de lange en korte termijn. De afgelopen -bijna- twintig jaar leggen we de lat van duurzame ontwikkeling steeds een stukje hoger.

Als initiators van UCo zijn we ontzettend trots op ons nieuwe plekje. Trots op de duurzaamheidsdoelstellingen die we in dit monumentale pand realiseren. Trots op de community die we hier opbouwen. De eerste stap, in 2011, zetten we in ons eentje. De volgende stappen zetten we graag samen.

Frank van Berkum

img_5092-kopie-3

Ik begeleid samenwerking van mensen en organisaties in ruimtelijke vraagstukken (water, milieu, infrastructuur en ruimtelijke ontwikkeling) en in internationale samenwerking. Vaak betreft het (project)teamontwikkeling, organisatie-ontwikkeling, of samenwerking van overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Ik ben opgeleid als weg- en waterbouwer en jurist. In de afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt in Nederland, elders in Europa, in Afrika en Azië. Daarbij heb ik ervaren dat er vrijwel altijd goede inhoudelijke oplossingen mogelijk zijn, maar dat vooral de menselijke samenwerking bepaalt of die oplossingen duurzaam zijn. Sleutelfactoren: het (willen) bijdragen aan een gezamenlijk doel, en plaats voor de eigenheid van de betrokken mensen en organisaties.

Het tot stand komen van deze duurzame samenwerking begeleid ik.

IE.ps

oogappeltjesfotografie_ieps-extra-1
definitief-logo-mail-template

Onder de naam IE.ps bied ik – Iris Jansen – als advocaat juridische diensten aan op het gebied van Intellectuele Eigendomsrechten & Media. Intellectuele Eigendomsrechten zien mooi gezegd op de bescherming van ‘de creaties van de menselijke geest’. Of het nu om de vormgeving van een schoen gaat, een uitvinding of een nieuw businessconcept, ik help mijn klanten van het eerste idee tot aan de daadwerkelijke bescherming. Graag denk ik al in een vroeg stadium mee over de mogelijkheden, adviseer ik over risico´s en beperkingen en help ik bij het oplossen van geschillen. Ook voor het opstellen van de soms noodzakelijke contracten kun je bij mij terecht.

Inenergie

inenergie_mg_7596b
inenergie-logo

Inenergie wil een versnelling teweegbrengen in het realiseren van een duurzame energievoorziening. We werken samen met ervaren experts om nieuwe concrete en realistische oplossingen te ontwikkelen. Inenergie helpt klanten met het managen, ontwikkelen, exploiteren en financieren van duurzame projecten.

Infloat

dsf0216-smaller
infloat-logo-no-border-transparant

Infloat werkt aan conceptontwikkeling en de financiering van projecten rondom blockchaintechnologie. Zo werken wij met onze klanten aan het uitgeven van hun bedrijfsaandelen als cryptomunten. Aan de ene kant biedt deze oplossing toegang tot nieuw kapitaal voor het mkb — en aan de andere kant maakt deze manier van aandelenuitgifte het makkelijker voor investeerders om aandelen te (ver)kopen op secundaire markten. Dit doen wij onder andere voor een game-ontwikkelaar in Letland en een vermogensbeheerder in Californië.

Naast aandelen, kunnen cryptomunten en blockchaintechnologie worden toegepast op andere aspecten van een organisatie, om zo waarde te creëren. Zo doen wij dit voor bedrijven in onder andere vastgoed, onderwijs en vertical farming. Kortom, blockchain is meer dan alleen bitcoin, en we vertellen je er graag over. Wil je hier meer over weten? Loop dan eens langs!

IP Atelier

ip-atelier-logo

Ik ben Rutger van Rompaey, oprichter van IP Atelier. Als ervaren jurist op het gebied van intellectuele eigendom (o.a. 14 jaar als advocaat) ben ik inzetbaar voor vraagstukken, die strategisch-juridische oplossingen vereisen. Ik zoek prikkeling en uitdaging in mijn opdrachten en ben selectief in welke opdrachten ik aanneem. Want als ik ergens volledig achter sta en enthousiast over ben, haal ik meer uit mezelf. Dat komt natuurlijk ook ten goede aan de opdrachtgevers. Een van mijn kernwaarden is duurzaam ondernemerschap. Ik geef daar op verschillende manieren invulling aan. Niet alleen door bij UCo kantoor te houden maar ook door per opdracht die ik aanneem via Trees for All minimaal 2 bomen te planten om zo een steentje bij te dragen aan globale CO2 reductie. In 2018 plantte ik op die manier in totaal 142 bomen in Nederland en Oeganda.

Isle Utilities

img_6905
unnamed

Hoe vindt een drink- of afvalwaterbedrijf die ene innovatie ontwikkeld door een start-up ergens op de wereld? En hoe schatten ze die vervolgens op waarde? Hoe kan die ene start-up met een nieuwe waterontzoutingstechnologie aan tafel komen bij reuzen zoals Shell en Coca Cola? Dit is exact waar wij van Isle ons begeven. Wij zijn de wereldwijde onafhankelijke ‘makelaar’ en adviseur van innovatieve milieu- en watertechnologie. Ons team in Nederland is onderdeel van een wereldwijd team van engineers en consultants met een diepe kennis van milieu- en watertechnologie en een ijzersterk netwerk in de municipale en industriële sector, over alle continenten.

Nederland Opgewekt

foto-team-nlo
nederland-opgewekt-logo

Nederland Opgewekt gelooft in een gezonde energievoorziening. Wij plaatsen en exploiteren zonnepanelen in heel Nederland die groene stroom leveren.

Wij voegen locatie, techniek en geld samen, altijd met een positieve, opgewekte kijk op de toekomst. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van duurzame energie door het bieden van een aantrekkelijk rendement en door 10% van onze winst te besteden aan het versnellen van de energietransitie.

UCo is onze uitvalsbasis, waar het historische gebouw met de duurzame community volop ruimte biedt aan ondernemende pioniers. Nederland Opgewekt voelt zich hier thuis.

OAK consultants

Communityleden
OAK logo

Onze leef-, woon- en werkomgeving beter, mooier en toekomstbestendiger maken. Dat willen we bij OAK. En we doen dit samen met andere mensen, zij aan zij met de opdrachtgever.

Daar ligt onze inspiratie en ons commitment. OAK ondersteunt op een actieve manier bij het waarmaken van ambities op het gebied van water, natuur en parken.

We werken aan cruciale thema’s als klimaatadaptatie, natuurherstel & biodiversiteit, leefbare & vitale steden en waterveiligheid. En we doen dit voor overheden, private partijen en ngo’s.

Recycling Netwerk Benelux

dscf3360
Print

Recycling Netwerk werkt aan structurele oplossingen voor een zo duurzaam mogelijke omgang met materialen. Een echte circulaire economie kan alleen bestaan wanneer producenten hun verantwoordelijkheid nemen voor de volledige levenscyclus van de producten die ze op de markt brengen. Zo hebben wij ons met succes verzet tegen het afschaffen van het Nederlandse statiegeld op grote plastic flessen. Andere thema’s waar we aan werken zijn o.a. verpakkingen, zwerfafval en recycling van tapijten.

Met onze duidelijke visie op een duurzame wereld en ons jonge, enthousiaste team passen wij perfect binnen de Utrechtse Community voor pioniers.

Remise

remise_900x600
logo-remise

De Remise is een interactieve werkplaats waar je onder de begeleiding van Josephine en Ruth aan de slag gaat om je eigen plan, project of verandering te ontwerpen en ontwikkelen – precies op maat. Dit doen de dames door middel van werksessies, trainingen, coaching en/of projectmanagement en met het doel om je organisatie en processen te verduurzamen. “We houden niet van luchtkastelen. We maken geen marketingplannen. We bieden geen complexe onderzoeksrapporten aan. Wat we wel doen is jou helpen om met een grote dosis creativiteit jouw idee, droom of plan te realiseren. Je zou ons creatieve realisten kunnen noemen. Doordat we samen met jou aan het werk gaan, kan jij het daarna helemaal zelf. Zo investeer jij in je eigen vakmanschap! Kom je binnenkort in onze werkplaats jouw droom verwezenlijken?”

Re-Volt

zmf-1-re-volt-in-actie-met-logo
nieuw-logo-revolt

Re-Volt helpt teams en organisaties met een duurzaamheidsambitie bij het creëren van een strategie en het realiseren van verandertrajecten. Veel organisaties worstelen met hun aanpak op het gebied van duurzaamheid: er gebeurt soms al veel, maar de projecten en initiatieven tellen niet op en er zit weinig lijn in.

Met meer dan tien jaar ervaring op dit vlak helpt Re-Volt jou om een integrale duurzaamheidsaanpak te creëren waar een duidelijke lijn in zit en die optimaal aansluit op de identiteit van je organisatie. Hierdoor krijg je helderheid en grip op je duurzaamheidsambities en worden je initiatieven, projecten en verandertrajecten effectiever.

De ondersteuning die Re-Volt biedt bestaat uit training, coaching, begeleiding, advies en interim-management.

Re-Volt is het geesteskind van UCo voorzitter Freek van der Pluijm. De naam “Re-Volt” staat voor nieuwe energie: het aanwakkeren van de verandercapaciteit van teams en organisaties.

The Missing Link

missing_link_900x600

The Missing Link is een adviesbureau voor erfgoed en ruimte. Wij zetten de identiteit van een plek in voor gebiedsontwikkeling. Dat doen we door het verhaal van de plek aan de ambitie voor de toekomst te verbinden. Via een beproefde methode zetten we de kracht van de lokale identiteit in voor gebiedsontwikkeling, beleidsontwikkeling, citymarketing en placemaking.

Kom vooral kennismaken! We vertellen je graag het verhaal van de 2e Daalsedijk en de prachtige wagenmakerij waar Uco nu in huist.

The Weird Science

tws900x600
tws-logo

The Weird Science bestaat uit een klein team van software engineers verspreid over verschillende continenten. Als technology agency kunnen wij veel invloed op de (digitale) wereld om ons heen uitoefenen. Daarom richten wij ons op het ontwikkelen en bouwen van duurzame en schaalbare oplossingen voor grote en kleine bedrijven. We bieden daarnaast ook begeleiding aan teams en/of andere professionals. Met ons inhouse innovation lab werken we aan vernieuwende, groene en verantwoorde producten om op de markt te brengen.

TRANSFORMEER.com

samen

Transformeer.com is een jong ondernemend team dat zich richt op duurzame circulaire transformaties van bestaand vastgoed en hun omgeving. Om zo meerwaarde te realiseren voor bewoners en gebruikers nu en in de toekomst.

Transformeer.com durft buiten de gebaanden paden te denken, zoekt naar creatieve en innovatieve oplossingen en streeft naar project overstijgende samenwerkingen.

Zij begeleiden het transformatieproces van ambitie naar realisatie, geven invulling aan het proces en faciliteren samen met de opdrachtgever en stakeholders de concrete verandering, door te doen!

Zij onderscheiden zich door daadwerkelijk van ambitie realiteit te maken. De combinatie met de realisatie vinden zij juist zo belangrijk omdat dit het moment is waar de weerbarstigheid van de realiteit zichtbaar wordt en we voor de echte uitdagingen komen te staan. We zien de consequenties van ons handelen. Het is het moment waarbij kleine stappen kunnen leiden tot grote veranderingen. Het moment waar wij met u het verschil willen maken.

VVM

De VVM is hét netwerk van milieuprofessionals waar aanstormend duurzaam talent en ervaren krachten in het milieuvak elkaar ontmoeten. We stimuleren kennisontwikkeling, debat en intercollegiale contacten via onder meer Tijdschrift Milieu, Tijdschrift Lucht, themabijeenkomsten, congressen en cursussen.

Onze leden hebben zeer uiteenlopende achtergronden: van ingenieurs, chemici en natuurkundigen tot milieukundigen en van RO’ers, planologen en verkeerskundigen tot juristen, psychologen en communicatiedeskundigen. Ze werken in bedrijfsleven, overheid, wetenschap en maatschappelijke organisaties. Juist die variatie aan duurzame denkers en doeners maakt de VVM tot een inspirerend platform. Actieve leden treffen elkaar in één van de 20 secties rond thema’s als biodiversiteit, klimaat & energie, water etc.

Het VVM bureau zorgt ervoor dat leden zich vooral met de inhoud en het netwerken kunnen bezighouden. Wij regelen de (financiële) administratie, de organisatie van bijeenkomsten en de promotie.

Wire Group

wire_group_900x600
wiregroup_101101_groot_zonder

Wire Group wil een bijdrage leveren aan het creëren van een waarde(n) gedreven economie die bewust bijdraagt aan welzijn voor al het leven, in harmonie met de natuur, cultuur en samenleving.

Wij zijn in 2010 opgericht omdat we een actieve bijdrage willen leveren aan de professionalisering en het toegankelijker maken van de Impact Investing sector in Nederland. Onze droom is dat Impact Investing over 10 jaar niet meer bestaat omdat duurzaamheid integraal onderdeel is geworden van ons economisch en maatschappelijk systeem. Wij maken je wegwijs in de wereld van Impact Investeren. Wire Group biedt een totaalpalet van activiteiten, netwerken en investeringsbegeleiding waarmee we jouw reis naar (meer) impact optimaal faciliteren. We zien onszelf als wegwijzer en gids.