Maak kennis met de communityleden van UCo

 In Uncategorized

Er huizen meer dan 20 verschillende organisaties bij UCo, die allemaal vanuit hun eigen expertisen bijdragen aan een duurzamere wereld. De komende tijd ontwikkelt duurzame content creator Boudewijn Zweekhorst (Duurzame Dingen) voor ons een videoreeks waarin we kennismaken met de organisaties die onderdeel uitmaken van de UCo community.

 

Deel 1. Maak kennis met… Inge Luyten van Recycling Netwerk
Wist je dat er per juli 2021 statiegeld op kleine flesjes wordt ingevoerd? Inge Luyten, projectmanager bij Recycling Netwerk, heeft samen met haar collega’s jarenlang campagne gevoerd voor de invoering van statiegeld op kleine flesjes. De invoering van statiegeld op kleine flesjes heeft veel tijd en moeite gekost met de weerstand die de frisdrankindustrie heeft geleverd. Na meerdere jaren van inzet en het verenigen van organisaties, gemeenten en personen die deze beleidsmaatregel ingevoerd wilden hebben, is het dan eindelijk gelukt.

 

Deel 2. Maak kennis met… Charles Smeets van Nederland Opgewekt
Charles Smeets, eigenaar van Nederland Opgewekt, ontwikkelt zonneparken om de energietransitie te versnellen en Nederland onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Hij doet dit op zo’n manier dat ook omwonenden uiteindelijk iets hebben aan het park. Dit doet hij door het zonnepark te combineren met initiatieven die vanuit de omgeving gewenst zijn. Al een aantal ideeën zijn door Charles in combinatie met een zonnepark ontwikkeld: ruiterspaden, waterberging, natuurontwikkeling en een voedselbos.


Deel 3. Maak kennis met… –> volgt binnenkort!

 

Recent Posts